Selecteer een pagina

KITESURFLES IN SCHELLINKHOUT

Afgelopen zaterdag was een mooie lange winddag. De wind blies harder dan voorspeld, zo’n 30 knopen. Dit komt overeen met windkracht 7 tot 8, een stevig dagje dus!

Gelukkig worden kites tegenwoordig in allerlei soorten en maten gemaakt; dankzij onze kleinste kites, gemaakt voor sterke wind, kunnen de lessen op een veilige manier doorgaan. Om kwart voor negen was onze eerste student, Tom, er al helemaal klaar voor. Na een koffietje op de spot kon de kitesurfles beginnen! Tom heeft al vliegervaring en is een wakeboarder. Hij hoopte vandaag ook met een kite in zijn handen te varen. Onze instrukteur Wendelien en Tom, warm ingepakt in een wetsuit en een neopreen jas, pompten een 5m² kite op.

Onze kitesurfschool is vaak in Schellinkhout aan het Ijsselmeer te vinden, het water is er lang ondiep en er zijn geen grote golven. Dit maakt de kitesurfles een stuk makkelijker voor studenten. Check voor meer informatie over Schellinkhout ‘spots’ op deze website. Op een veilige afstand van de kant bereikte onze eerste student zijn doel! Tegen de middag nam de wind nog iets toe, een behoorlijk heftig briesje. Een perfecte dag voor hoge jumps! De kitesurfschool beschikt gelukkig ook over een 3m² kite, dus de lessen gingen door. De studenten lieten zich niet afschrikken door een windstootje meer of minder! Hoe harder de wind, des te kleiner de kite is die je gaat gebruiken. Een kleine kite reageert snel en vraagt van de kiter dan ook wat behendigheid. In het begin misschien een uitdaging, maar uiteindelijk leer je hierdoor goed hoe de kite werkt en hoe te anticiperen.

Na drie uur oefenen en een warm drankje was iedereen moe en voldaan. Het bleef maar waaien en de laatste les eindigde om 18.00 uur. Op het water was er nog volop actie, maar voor de school tijd om in te pakken. Van natte pakken, kites, boards tot vlaggen, alles ging terug in de bus. Nog even alles schoonmaken en uitspoelen, maar na een lange dag kitesurfen smaakt je eten beter en slapen was nog nooit zo heerlijk…Het is het allemaal waard! Er zullen nog vele van dit soort mooie dagen volgen, tot snel op het water!

Houdt de blog in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie over windsnelheden en richting, hoe ziet een kitesurfles eruit en wie kunnen dit nu eigenlijk allemaal leren?