KITESURFSCHOOL AMSTERDAM

 

Wij krijgen veel vragen over waar men het beste kan gaan kitesurfen vanuit Amsterdam. Kitesurfles in Amsterdam is natuurlijk niet mogelijk, maar Amsterdam ligt wel centraal tussen allerlei leuke kitesurfspots in Noord-Holland. Onze kitesurfschool Amsterdam geeft dan ook les vanuit deze spots. Veel van onze studenten wonen in en rond Amsterdam, maar ook in Haarlem en Utrecht. Kitesurfles vanuit Amsterdam kan bij onze kitesurfschool in Muiderberg, Schellinkhout, Medemblik en IJmuiden. Van Amsterdam naar Muiderberg is het met de auto ongeveer 30 minuten rijden, lekker dichtbij voor de meeste mensen. Kitesurfles in Muiderberg werkt niet met alle windrichtingen, daarom moet onze kitesurfschool soms uitwijken naar verder gelegen kitesurfspots voor de kitesurfles. Dit is voor onze kitesurfschool redelijk makkelijk. We zijn namelijk een mobiele kitesurfschool, alle spullen die wij nodig hebben voor de lessen nemen wij mee in onze Kitearena – bus. Naast het feit dat Muiderberg lekker dichtbij Amsterdam ligt, is het een prettige spot om kitesurfles te hebben. Het water is er vlak en erg lang ondiep. Een minpunt is het kleine strandje en hoge bomen. Deze maken de wind soms vlagerig en kan deze het oplaten en landen van je kite wat lastiger maken. Wanneer de windrichting in Muiderberg niet geschikt is of wanneer de wind er niet sterk genoeg is, dan is onze kitesurfschool vaak te vinden in Schellinkhout. Voor een kitesurfles in Schellinkhout moet je vanuit Amsterdam met de auto drie kwartier tot een uur rijden. Ook hier is het prettig om te lessen, vlak en ondiep water zorgen ervoor dat je op een veilige afstand van de kant kunt lopen. Ook ideaal voor beginners. Hetzelfde geldt voor Medemblik. Ook Medemblik heeft maar een klein strandje, met bomen. Even opletten dus! Vanuit Amsterdam is Medemblik een minuut of 10 verder dan Schellinkhout. Op de spots aan het binnenwater zet onze kitesurfschool vaak een gezellige tent op, makkelijk te herkennen en heerlijk uit de wind omkleden!

Kitesurfschool Amsterdam

 

In IJmuiden is het vanaf 1 juli dit jaar verboden om tijdens de zomermaanden op de spot naast de pier te kitesurfen en dus om kitesurfles te geven. Onze kitesurfschool was hier zeer regelmatig te vinden. Kitesurfen in IJmuiden is nog wel mogelijk bij Ijmuiderslag, een stukje verder naar het zuiden. IJmuiden – Amsterdam is met de auto ongeveer 40 minuten rijden. Deze spots zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Naast de spots waar onze kitesurfschool kitesurfles geeft, zijn er rond Amsterdam nog veel meer leuke plaatsen om te kitesurfen. Deze zijn alleen soms minder geschikt voor de kitesurflessen.

 

Woon je in of rond Amsterdam en wil je kitesurfles, dan zit je bij onze kitesurfschool dus goed! Tot snel op het water, of in Amsterdam!