KITESURFSCHOOL ZANDVOORT

Kitesurfschool Zandvoort; Kitesurfen is een veel beoefende sport in Zandvoort. Zandvoort is 7 kilometer lang en heeft 3 kitesurfspots; 1. kitezone is bij The Spot in Zandvoort. De anderen 2 kitesurfzones zijn bij het zuidergedeelte van het Zandvoortse strand. Voor de deur bij de Kitesurfschool Zandvoort – North Sea kitesurf school is ook een kitezone, die wij delen met de watersport vereniging Zandvoort ook wel de WVZ genoemd. Alle verschillende niveaus varen met elkaar en er heerst altijd een open en vriendelijke sfeer. Ook houdt iedereen elkaar in de gaten, mocht iemand in de problemen komen dan lossen we dat samen op.

Dankzij een serie van zandbanken voor de kust, heeft Zandvoort op veel dagen dat het minder hard waait, mooie schone golven. Deze zijn ideaal voor beginners om te leren golfsurfen of om te leren Suppen. Ook gevorderde surfers komen graag naar Zandvoort om hier plezier te hebben en hun techniek te verbeteren. Zandvoort is een van de 3 locaties van Noord-Holland die vernoemd is als durfsport spot en daar zijn we trots op! Onze durfsport spot is voor de deur. Van Fosfor tot aan langevelderslag mag er gekitesurft worden.
Bij drukke dagen maken we gebruik van “The Beast”, dat is onze grote legertruck. Hiermee rijden we over het strand richting het zuiden, net zo lang totdat we een mooi en rustig plekje gevonden hebben.

Wanneer je al kunt kitesurfen, dan kan je mee met onze gave Downwinders! Tijdens een downwinder rijden The Beast een aantal kilometers tegen de wind in met onze gear. Om vervolgens terug te varen. Niet alleen is het heel erg fijn om geen rekening te hoeven houden met stroming en hoogte lopen, ook is het het een hele leuke ervaring om met vrienden te doen. Wanneer we terug zijn bij de school drinken we nog vaak een drankje bij ons kampvuur.

Bij de Kitesurfschool Zandvoort zijn er 5 zandbanken die onderhouden worden door Rijkswaterstaat. In de zomer van 2016 is er een nieuwe zandbank bij gekomen. Rijkswaterstaat heeft toen 2.4 miljoen kuub zand opgespoten voor de kust van Zandvoort. Dit zand hebben zij 750 meter uit de kust op een diepte van 5 meter opgezogen en met eenzelfde soort schip dat in Dubai de palm heeft gecreëerd uitgespoten.

Dit kunstmatige onderhoud van de zandbanken heeft ervoor gezorgd dat wij prachtige golven hebben gekregen! Er zijn dagen dat de Zandvoortse golven worden vergeleken met die in Portugal. Deze zandbanken hebben nog een tweede voordeel voor ons, namelijk dat tijdens de lessen deze gebruikt kunnen worden als platform om op te staan. Dat is prettig want mocht een cursist een foutje maken dan is er geen risico. Buiten dat, tussen de zandbanken in breken geen golven, dus is er een mooi vlak stuk water om te kunnen oefenen met het board, zodat die eerste meters extra snel worden gemaakt.

Onze kitesurfschool in Zandvoort maakt gebruik van radio communicatie zodat we constant in contact staan met onze studenten en daardoor tips kunnen geven, terwijl zij bezig zijn met een handeling. Door deze directe vorm van feedback maken onze cursisten nog sneller progressie. Wij werken samen met strandpaviljoen Safari lodge hierdoor kunnen onze cursisten zich omkleden in de kleedkamers, hun spullen veilig wegleggen in de kluisjes en naderhand heerlijk warm douchen.
Safari lodge maakt de lekkerste koffies van Zandvoort en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van!

Hoewel het heel vaak zonnig is bij onze surfschool, is het water niet altijd warm, maar met onze warme wetsuits ga je het niet koud krijgen! Des te meer plezier in het water!
North Sea Kitesurf School maakt gebruik van het nieuwste kitesurf, surf en sup materiaal en we blijven tijdens het seizoen ons materiaal updaten! Elke vrijdagmiddag geven wij speciaal voor de jonge kids, van 8 tot 16 jaar, longboard (skateboard) lessen op de boulevard, iedereen is welkom! Kinderpartijtjes kunnen uiteraard ook bij ons worden gegeven. Dus kom langs bij onze kitesurfschool in Zandvoort.